- Kina, dag 1: Beijing

Den riktiga dag 1 började med att vi åkte buss ned till Arlanda, väntade där några timmar och satt på planet vid 17-tiden. Kina ligger ju 6 timmar före oss och flygturen i sig tog nästan 9 timmar så vi var framme i Kina vid 8-tiden i kinesisk tid(klockan var ca: 2 hemma i Sverige!).

Lagomt trötta och stela så klev vi (i min mening dag 1) ut ur planet och välkomnades av en vägg med 35°C och en luftfuktighet jag aldrig varit med om, jisses. Hur som helst gjorde A.C'n sitt jobb när vi väl kom in på flygplatsen och där började även den första sevärdeheten enligt mig: Världens Största Flygplats > Beijing Capital International Airport

Den var sjukt magnifik och ett enastående bygge, läskigt snyggt.


Ganska coolt tak va?
Aja på flygplatsen blev vi mötta av Amanda, vår guide i Beijing - jättesnäll tjej. Utanför flygplatsen var det dock grått och trist men bli inte lurade, värmen var VARM.

Därefter åkte vi till Himmelens Tempel, det började byggas 1420 av Kejsare Yongle.I antikens Kina, såg man kejsaren som Himmelens son, vars uppgift var att administrera problem på jorden på uppdrag av, och representerande, himmelsk myndighet. Det var därför av oerhörd vikt att i form av offer visade respekt för källan till sin makt och myndighet. Templet byggdes för dessa ceremonier, som mestadels bestod i böner för god skörd.Ganska fin park runtikring, jättegamla och stora träd.


Efter besökt på Himmelens Tempel så fick vi vår första lunch på Kina-mat, gott faktiskt. Inte alls som maten på svenska Kina-resturanger.

Sedan checkade vi in på hotellet, duschade, gick runt lite i hotellets köpcenter samt tillslut åt en god middag. SÖMN var sedan nödvändigt. Där slutade min dag 1- Emma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0