- Avstressning och en Gorilla

Nu har jag i princip packat färdigt och behöver tänka på lite annat än att bara vänta på avgången för resan.

Då kom jag på att jag kan visa vilket vacker och funktionellt stativ jag köpt, en Joby Gorillapod SLR-Zoom! Hoppas det kommer lite till nytta i Kina :)


 

                  
Coolt va? :)

- Emma


- Fokuseringsproblem

Shit. Idag, imorrn. Sen åker jag till Kina för en liten stund. Gosh, jag kan inte fokusera på någonting, ingen nytta. Har inte ens packat!

Har nog lite resfeber ändå, panik?

- Emma


- Hemma från fjället

Helgen har varit underbar uppe i fjället.

Vi har bastat och badat och badat och bastat. Bärt in lite ved och i övrigt bara myst. Det är som ro för själen att vara där uppe, så vackert och så naturligt.

Så underbart att kunna basta, hoppa ned i ån och ta några simtag, sedan duscha utomhus och känna sig riktigt fräsch och ren.

Tror ni man trivs eller?

- Emma


- Firandet av min Namnsdag

Blir tu-delad.

Först for jag med bror och handlade fika på Görans(ett av världens bästa fik, rekommenderas starkt!), for hem till mor och satte oss ute i solen. Fikade gott, jag fick min älsklingsbakese och dagen kändes redan perfekt. Tack tack.

I övrigt tog jag lite goa kort och mös med hunden.
Nu ska jag istället packa ihop lite av livet här hemma och bege mig till fjället. Vackra lugna fjället. Ska bada, basta och bara ta det lugnt.

- Emma


- Namnsdag

Tog en rejäl sovmorgon imorse, HALV TIO.

Men då fick jag vakna utvilad, strax därefter ringde svärfar och grattade mig på namnsdagen. Jag har tydligen namnsdag idag?- Ingen bor i Skogen

Haha, om ni gillar Mammas nya kille och de andra radioprogrammen så måste ni se SVT's Humor-serie Ingen Bor i Skogen!

Så himla twistat och rolig humor.

- Emma


- Bilder från Arjeplog
Ila får sekundera
Emellan passen så fick man vila lite
Denna söta "pirat-setter" va också med.
Så en fräsch liten Ungersk Wissla, skitsöt!

- Emma


- Sommar

Nu tycker jag det får komma lite sol igen, var så hilma skönt i Söndags.


-Emma


- Inför Kina..

Igår hämtade jag ut biljetterna och all viktig information till Kina-resan. Fatta att om två veckor så åker jag till Kina!?

I informationspapprena belv jag positivt överraskad då jag läste att man inte bara fick ha med sig 20 kg i resväskan hem utan HELA 30 kg. De måste man ju inte kunna överskrida?

Ska dubbelkolla min försäkring, fixa ett par bra skor/sandaler och se om jag hittar mig en resväska.

I övrigt så ska jag se om jag hittar något riktigt bra Telezoom-objektiv till kameran, ev. att jag kanske hittar ett med bra pris i kina. hoppas.

shit, bara två veckor kvar. Stressad.

- Emma


- Helgen som var..

...var riktigt jädra bra.

Det tog en bra tid innan vi kom oss upp till Arjeplog med husvagnen, mestadels på grund av en massa delstopp i Vilhelmina där det var marknad samt att de NYöppnat ett fik i Stenmans-huset. Riktigt fint hade man gjort där så det här helt klvart värt ett besök om man är fikasugen!
 
Väl uppe så lagade vi enkel kost (pasta, köttbullar och sås) inne i husvagnen, gjorde oss hemastadda och tog det lugnt. Extra lugnt och skönt utan TV faktiskt.
 
På Lördagmorgon bar det iväg till Moussetjolme och HundskolanVision, där spenderade vi i princip hela lördagen och hela söndagen. Vädret varierade mellan litte duggregn och strålande sol, riktigt härligt. Utöver det lyckade vädret måste jag påpeka att träningen i sig var ännu mer lyckad. Utan att försöka marknadsföra denna hundtränare så måste jag ändå säga att det är den bästa kurs vi varit på hittills, hade vi kört på denna kurs förra året istället för nu så kanske vi hade haft en jaktbra hund nu?
 
Mattias som höll i kursen var riktigt pedagogisk och varvade Teori och Praktik, teori är väl aldrig så värst roligt men ack så nödvändigt. Ett stort + till Mattias som såg till att göra Teorin riktigt lärorik och INTRESSANT, han hade väldigt bra exempel och man fick inte bara veta hur man skulle göra utan anledningen till varför(enligt honom). Jag känner i efterhand att jag varit på alldeles för många kurser där de bara sagt hur man ska göra men ingen riktigt bra anledning till varför, inte heller har man fått några bra tips/nya råd då en övning inte fungerat.
 
Efter två dagar i Moussetjolme så har vi kommit en bra bit på vägen i rätt riktning om än en bra bit kvar. Inte bara att vi vet vad som ska krävas utan även hur vi ska nå dit och vilken tidsaspekt som är rimlig. Nu ska vi verkligen träna in ett bättre sitt, mer kontakt och vara mer konsekventa! Under hösten ska vi träna med s.k. Sprättbur och "låtsasfågel" och se till så vi får en hund som lugnt sätter sig så fort något kommer flygandes, även försöka följa med andra när de beger sig på fågeljakt så Ila får sekundera och känna lugnet!

Här kommer två pics på hur fint det var, ska se om jag lyckas få upp lite mer sen!- Emma


- God Morgon

Tog mig ut och joggade en sväng imorse med, gick ovanligt lätt så ska se om jag klarar mig runt sjön snart utan att dö?

I övrigt ska jag läsa lite mer i min kamera-bok, måste ju fixa det där innan vi åker till Kina. Ha en bra dag.- Emma


- Busfröet

Denna damen vet hur man roar sig.


- Emma


RSS 2.0