- Helgen som var..

...var riktigt jädra bra.

Det tog en bra tid innan vi kom oss upp till Arjeplog med husvagnen, mestadels på grund av en massa delstopp i Vilhelmina där det var marknad samt att de NYöppnat ett fik i Stenmans-huset. Riktigt fint hade man gjort där så det här helt klvart värt ett besök om man är fikasugen!
 
Väl uppe så lagade vi enkel kost (pasta, köttbullar och sås) inne i husvagnen, gjorde oss hemastadda och tog det lugnt. Extra lugnt och skönt utan TV faktiskt.
 
På Lördagmorgon bar det iväg till Moussetjolme och HundskolanVision, där spenderade vi i princip hela lördagen och hela söndagen. Vädret varierade mellan litte duggregn och strålande sol, riktigt härligt. Utöver det lyckade vädret måste jag påpeka att träningen i sig var ännu mer lyckad. Utan att försöka marknadsföra denna hundtränare så måste jag ändå säga att det är den bästa kurs vi varit på hittills, hade vi kört på denna kurs förra året istället för nu så kanske vi hade haft en jaktbra hund nu?
 
Mattias som höll i kursen var riktigt pedagogisk och varvade Teori och Praktik, teori är väl aldrig så värst roligt men ack så nödvändigt. Ett stort + till Mattias som såg till att göra Teorin riktigt lärorik och INTRESSANT, han hade väldigt bra exempel och man fick inte bara veta hur man skulle göra utan anledningen till varför(enligt honom). Jag känner i efterhand att jag varit på alldeles för många kurser där de bara sagt hur man ska göra men ingen riktigt bra anledning till varför, inte heller har man fått några bra tips/nya råd då en övning inte fungerat.
 
Efter två dagar i Moussetjolme så har vi kommit en bra bit på vägen i rätt riktning om än en bra bit kvar. Inte bara att vi vet vad som ska krävas utan även hur vi ska nå dit och vilken tidsaspekt som är rimlig. Nu ska vi verkligen träna in ett bättre sitt, mer kontakt och vara mer konsekventa! Under hösten ska vi träna med s.k. Sprättbur och "låtsasfågel" och se till så vi får en hund som lugnt sätter sig så fort något kommer flygandes, även försöka följa med andra när de beger sig på fågeljakt så Ila får sekundera och känna lugnet!

Här kommer två pics på hur fint det var, ska se om jag lyckas få upp lite mer sen!- Emma


Kommentarer
Postat av: Johanna

Fina bilder på din hund (:

2010-07-15 @ 23:54:00
URL: http://www.posigorkkan.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0